Contact

StudioKlinkenberg

Lysander Klinkenberg
+31 6 42677940

info@studioklinkenberg.nl
www.studioklinkenberg.nl 

factuuradres:
Heemskerkstraat 27 B02
3038 VB Rotterdam

tijdelijk bezoekadres:
Schiehaven 15 C
3024 EC Rotterdam

kvk. 59811250 
btw. NL 002183471B64 
NL43 KNAB 0411 4335 55 

Visie


StudioKlinkenberg ontwerpt op een onderzoekende manier. De context, de gebruiker en de toekomst staan centraal. De context is het fysieke uitgangspunt. De gebruiker het functionele en emotionele uitgangspunt. De toekomst het essentiële uitgangspunt. Hierdoor zijn circulariteit, flexibiliteit en sociale interactie belangrijke thema’s in de ontwerpen van StudioKlinkenberg.  

Met StudioKlinkenberg houdt Lysander zich bezig met het ontwerpen en bouwen op het grensvlak van architectuur, meubel en kunst: kleinschalige ruimtelijke ontwerpen met oog voor gebruiker, toekomst en duurzaam materiaal gebruik!  

 

 

Ervaring

Lysander Klinkenberg startte zijn studie Bouwkunde aan de TU Delft in 2007. Nog tijdens zijn studie richtte hij StudioKlinkenberg op.

Na het behalen van zijn master diploma Bouwkunde in de zomer van 2014 , werkte hij samen met Buromarsille, waar hij o.a. werkte aan verschillende #crate series en het participatieproject Zeeheldentuin. Tegelijkertijd werkte Lysander part-time voor het architectenbureau ZUS waar hij zich voornamelijk bezig hield met het bouwen van ruimtelijke elementen voor het Central District van Rotterdam.

In 2015 startte Lysander bij Atelier van Lieshout, waar hij werkte aan het ontwerp van een groot tijdelijk kunstdorp voor de Ruhrtriennale in Bochum, Duitsland. Na het ontwerpen, was hij, in de zomers, drie jaar projectleider van dit project tijdens de bouw en afbraak van het kunstdorp. 

In 2017 startte hij bij de Bende. Hier werkte hij als ontwerper en projectleider aan verschillende projecten, van tijdelijke installaties, tot meubels, tot interieurs en paviljoens. Binnen De Bende focuste Lysander zich op het gehele proces van ontwerp tot realisatie.

Al die tijd heeft Lysander ook voor StudioKlinkenberg projecten ontworpen en gerealiseerd. Deze projecten waren vooral gericht op de schaal van meubel en interieur. Op dit moment voegt Lysander al zijn werkervaring samen en houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen op het grensvlak van architectuur, meubel en kunst.