Tijdelijk Skatepark De Heij

Locatie: Heijplaat, Rotterdam
Jaar:2022
Initiatief: Skaters Ilja, Louie, Jakim en Merlot
Gemeente Rotterdam
Ontwerp:StudioKlinkenberg
Renver Designs
Jeroen van Suis

Ilja, Louie, Jakim en Merlot, jonge Rotterdamers, besloten een brief te schrijven naar de gemeente Rotterdam,  aangeleverd met meer dan 200 handtekeningen van buurtbewoners. Omdat de herinrichting van deze openbare ruimte op de agenda staan, vroeger de jongens of het pleintje voor hun huis tijdelijk omgetoverd kon worden tot skate plek. De gemeente Rotterdam was enthousiast over hun plan en gingen in op hun voorstel.

Het concept van het tijdelijk skatepark in gebaseerd op de contouren van Heijplaat. Door de verandering van polderlandschap naar havenlandschap in de afgelopen 100 jaar, is er een karakteristieke grens ontstaan tussen land en water. Deze vorm is vertaald naar zes losse skate obstakels die op verschillende manieren geschakeld kunnen worden en samen de plattegrond vormen het Heijplaat.

De obstakels zijn verplaatsbaar, waardoor deze op verschillende plekken in verschillende configuraties met verschillende uitdaging niveaus gebruikt kunnen worden. Zo is er een plek gecreƫerd voor jong en oud en van beginner tot gevorderde.

Ilja en zijn vrienden zijn het hele proces van ontwerp tot realisatie betrokken geweest. Zij zijn immers de initiatiefnemers. Samen met Rens Verbruggen van Renver Design werd het technische ontwerp gedetailleerd. Met Jeroen van Sluis van Karate Woodchop werd geholpen met het realiseren van de skate obstakels. Ook kregen de jongens in de houtwerkplaats les in het maken van skate decks.

fotografie Koen Bleijerveld

0 gedachten over “Tijdelijk Skatepark

Reacties zijn gesloten.