Ontbijtbar

Locatie;Kruisplein – Rotterdam
Jaar:2014
Initiatief:MESS
Ontwerp:Guido Marsille / StudioKlinkenberg

De ontbijtbar is een pop-up initiatief van MESS. Met beperkte middelen is het interieur ontworpen met hergebruikte objecten en materialen. De bartafels zijn opgebouwd uit nachtkastjes uit het Hilton hotel. Door de nachtkastjes te laten verspringen en te schakelen ontstaat er een lange speelse tafel aan het raam. De toonbank is opgebouwd uit L-vormige blokken die afkomstig zijn van de IABR 2012. In de openingen van de blokken is ruimte om producten uit te stallen en op te bergen. De bovenzijde van de blokken worden verbonden middels oude Gispen tafelbladen afkomstig van het Berlage Instituut.

Het aanrecht is opgebouwd uit oude horeca tafels. Door tafels in de lengte door te zagen en te stapelen op gehele tafels, ontstaat er een trapsgewijs aanrecht wat zorgt voor veel werk- en opslag ruimte. De spoelbakken zijn gemaakt van oude speciebakken.