Dotsdeur

Locatie:Schiestraat – Rotterdam
Jaar:2015
InitiatiefFabrique Urbaine
Ontwerp:Marcel Brink / StudioKlinkenberg

De voordeur is tot stand gekomen door ruilhandel. Fabrique Urbaine organiseerde een expositie voor Marcel Brink in ruil voor een nieuwe deur. Als Fabrique Urbaine hebben wij Marcels ideeën helpen door ontwikkelen en uiteindelijk weten te realiseren in dit driedimensionaal werk.

De deur is opgebouwd uit drie verschillende lagen. Elke laag bestaat uit een veelvoud van uitsparingen met één bepaalde diameter + of – een andere diameter. Zo bestaat de onderste laag uit uitsparingen met diameter 50mm – de 30mm. Laag twee bestaat uit 50mm + 30 mm. In de bovenste laag worden 30mm + 50mm + 80mm uitgespaard. De middelpunten van de uitgespaarde cirkels vormen een gelijkzijdige driehoek. Het is een repetitie van driehoeksverhoudingen die per laag draaien. Hierdoor ontstaat er een patroon dat stapsgewijs verspringt en zich pas naar duizenden driehoeksverhoudingen herhaald.