Kantoor interieur

Locatie:X, TU Delft
jaar:2019
Initiatief:TU Delft
Ontwerp:Opdracht uitgevoerd door Bende.
Mijn rol was ontwerper en projectleider.

Kantoor ruimtes zijn vaak praktisch en monotoon. Wij kregen de kans van het sport en cultuurcentrum van de TU Delft om hun nieuwe kantoor te ontwerpen. Hoe ontwerp je een kantoorruimte waarin het interieur de mensen inspireert en tegelijk faciliteert. Inspireren door te verrassen en te variëren. Faciliteren door comfort te bieden en dienend te zijn.

Bende heeft een concept ontworpen waarbij 9 verschillende soorten werksferen en concentratie-niveaus gecreëerd worden, die de medewerkers blijven prikkelen en inspireren. Het creatief oplaadpunt is een open kantoorruimte. Van één-persoonsruimtes voor optimale concentratie, tot lange tafels waar gezamenlijk aan gewerkt kan worden. Grote vergaderruimtes en plekken voor 1 op 1 gesprekken.

Elke zone heeft een thema gekregen waardoor er herkenbare plekken ontstaan. De werkplekken inspireren door middel van verschillende verrassende materiaalkeuzes, wand – en hangobjecten, beplanting en verrassende gekke objecten die verstopt zitten in elke ruimte. Wij hebben de gebruikers uitgedaagd om zelf objecten toe te voegen, en andere weer weg te halen, zodat er betrokkenheid en een continue beweging ontstaat.

fotografie Frank Auperlé